Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Travel Fire Bug kis nyomozást követően, Berkes Krisztián Csongrádi tűzoltó révén előkerült! Köszönjük a segítségét és hogy a Fire Bug sorsát a szívén viselte! Fontos volt ez nekünk!

Zozó és Roland

 

Jelenleg itt vagyok most: Csongrádi Tűzoltóság, Hungary

web oldal:

Érkezésem ideje: 2011. 06. 20.

Koordináták: 46°42’23.67 N 20°08’51.02 E

Eddig megtett utam: 1458 km

Helyi barátaim elérhetősége: Berkes Krisztián

A Csongrádi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 07. 19.

 

A városról pár szóban röviden:

Amikor 896-ban – a monda szerint – Árpád fejedelem Alpárnál döntő győzelmet aratott a területet birtokló Zalán bolgár-szláv fejedelem seregein, a magyarok elfoglalták a mai Csongrád helyén talált földvárat. Árpád a vidéket Ondnak és törzsének adta szálláshelyül. A megrongálódott földvárat Ete, Ond fia újra felépítette az itt élő megmaradt szlávokkal, akik a maguk nyelvén „Csernigrádnak” (fekete várnak) nevezték el. Innen eredhet a mai Csongrád elnevezés. Szent István király Ajtony legyőzése után a Körös-vidéki területekből királyi vármegyét alakított ki, amelynek középpontja és névadója Csongrád vára lett. A megye első ispánsági központjáról a Garamszentbenedeki apátság 1075-ös alapítólevelében esik először említés. A XII. század közepén Idrisi nagy és népes városként említi (1153).

A Csongrádi Tűzoltóság épülete előtt

 

Tűzoltóságunk története:
 
A Csongrádi Tűzoltóság elődje a Csongrádi Önkéntes Tűzoltó Egylet volt, amely 1893. július 31-én alakult meg. A levéltári források bizonyítják, hogy 1894-ben már hivatásos tűzoltóság működött városunkban. 1963-ban megszűnt a hivatásos tűzoltóság és önkéntesek lettünk. Majd 1992-ben újból megalakult a hivatásos tűzoltóság városunkban. 
 

Na, ilyet sem láttam még... :)

 

M 2000 - Bevetésre készen!

 

Hétvégi "bakter" :)

 

Jártam a városházán is!

 

A fiúk elvittek a csongrádi Nagyboldogasszony templomhoz is...

 

...majd megmutatták a Batsányi Gimnáziumot is, ami 1920 óta működik a városban.

  

Szép város Csongrád! Köszönöm, hogy megtaláltatok és hogy vigyáztatok rám!

 

facebook: Travel Fire Bug

A bejegyzés trackback címe:

https://travelfirebug.blog.hu/api/trackback/id/tr223090783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása