Gyertek ide:

facebook.com/travelfirebug

Jelenleg itt vagyok most:

HUNOR - Hungarian National Organisation for Rescue Service

UN INSARAG External Classification - Hajdúszoboszló, Hungary

web oldal: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=polgarivedelem_hunor

Érkezésem ideje: 2012. 10. 16.

Koordináták: 47°27’42.13" N 21°24’34.96" E

Eddig megtett utam: 2005 km

Helyi barátaim elérhetősége: A HUNOR állománya - 90 tűzoltó 

A HUNOR tábort a Travel Fire Bug elhagyta: 2012. 10. 19.

A zűrös nyár után Magyarország hivatalos mentőalakulatával, a HUNOR mentőcsapattal töltöttem négy napot. A HUNOR az ENSZ minősítését végezte a négy napos gyakorlaton Hajdúszoboszlón. A HUNOR hivatásos mentőszervezet szakfeladata a romok alatt rekedt áldozatok keresése, mentése, szükség szerinti elsősegélynyújtása lesz. Földrengés sújtotta területen magától értetődő feladat a műszaki mentés, áldozatok kiemelése, túlélési esélyeik biztosítása. A központi rendeltetésű mentőszervezet az ország veszélyeztetettségének megfelelően létrehozott, a hazai és a nemzetközi segítségnyújtásban bevethető szervezet. Feladata helyi, területi és országos szinten, több megyét érintően, illetve külföldön bekövetkezett veszélyhelyzetek, valamint katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátása, az azonnal beavatkozó erők megerősítése. Váratlan és súlyos veszélyhelyzetekben történő beavatkozás, a helyi, területi és országos védekezések vezetés-irányítási és technikai támogatása. A HUNOR Magyarországon a hivatásos katasztrófavédelemi szerv központi, külföldön Magyarország hivatalos katasztrófavédelmi mentőcsapata lesz. A mentőalakulatnak az ENSZ Nemzetközi Kutatás és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) Irányelvek és Módszertannak megfelelően képesnek kell lennie a következőkre: keresőkutyákkal és műszaki kereső berendezésekkel történő kutatás, mentés, beleértve a nagy tömegű tereptárgy megemelésével történő mentést, vasbeton és acélszerkezetek bontása, kötelekkel végzett speciális műveletek, dúcolási szakműveletek, veszélyes anyagok kimutatása és elkülönítése, újraélesztési és életben tartási szakműveletek. Több beavatkozási helyszínen 10 napon keresztül napi 24 órás munkavégzésre való képesség.

De eme alapos tájékoztató után beszéljenek inkább a képek, a tűzoltó szakma ezen speciális területéről.

1 DSCF0080.jpg

Fotózkodás a HUNOR táborban!

1 DSCF0129.jpg

A táborban a tűzoltók felfújható sátrakban alszanak. Menő cucc!

1 DSCF0098.jpg

A pihenő idő kicsi zsúfolt és néha büdös, de annál szórakoztatóbb! 

DSCF9982.jpg

Kint a kárterületen éjjel-nappal,12 órás váltásban folyik a munka.

DSCF9933.jpg

Éjjel aztán jött az 5-10 fokos hideg. Munkával azért ki lehetett bírni...

1 DSCF9969.jpg

...amit volt, hogy a föld alatt kellett végezni.

DSCF0027.jpg

A csapatok 48 órát dolgoztak a kárterületeken.

1 DSCF9931.jpg

A sérülteket önkéntesek alakították.

1 DSCF0045.jpg

A váltás mindig a helyszínen történt, itt a tűzoltók megbeszélték az elvégzett feladatokat.

DSC_0050.jpg

Semmi nem marad leplezetlenűl... ahogy a képek készülnek!

A fotót Jóri András készítette, aki a BM OKF fotósa.

HUNOR 01_1.jpg

És íme, így sikerült a leleplezett fotó! 

1 DSCF0106.jpg

HUNOR RESCUE IV.

A négy csapat az ENSZ minősítést sikeresen teljesítette. Gratulálunk nekik!

Ismét egy nagy ugrással mentem tovább, de erről majd kicsit később!

facebook: Travel Fire Bug

like.JPG

No. 13 - Travel Fire Bug in ...

 2012.11.28. 09:49

Nos, ez a 13. szám valahogy nem volt a szerencsés! :)

Sziasztok!

Megvagyok, nem vesztem el. Nem akarom bő lére húzni a magyarázkodást, de néhány sorban leírom mi történt velem. A nyár nem úgy alakult, ahogy terveztem! Májusban Makóról Budapestre kerültem a Csepeli Tűzoltókhoz, ahol nem igazán ment a szekér, de volt már ilyen. Majd bejelentkezett értem valaki, aki azt ígérte, hogy sok helyre elvisz, aminek nem nagyon örültem először… Gyerekek! Sose dőljetek be a cukros bácsinak! Na mindegy, én beszálltam a kocsijába. Nem kellett volna. Jártam sok helyen, amiről sajnos csak egyetlen egy fotó készült, valahol egy tóparton, Budakalász környékén. Voltak ígéretek, hogy ide meg oda, meg önkéntesek, meg Horvátország, meg stb. De beszámolók, fotók sajnos nem érkezett soha. Nem jó kezekbe kerültem megint, és mindig ez volt a probléma, ha elakadtam az utamon.

Budakalász.jpg

De mivel van gazdám, utánam jött októberben és véget vetett ennek a nagy semminek. A következő hetet már százegynéhány tűzoltóval töltöttem Hajdúszoboszlón, a HUNOR mentőcsapatban, Magyarország hivatalos mentőalakulatának ENSZ minősítő gyakorlatán. Nagyon izgalmas napok voltak, speciális területe ez a tűzoltómunkának. Majd innen folytattam utam. Képek a HUNOR minősítő gyakorlatáról hamarosan!

HUNOR 01.jpg

 

 

facebook: Travel Fire Bug

like.JPG

No. 12 - Travel Fire Bug in Makó

 2012.05.09. 17:56

Jelenleg itt vagyok most: Makói Tűzoltóság, Hungary

web oldal: átalakítás alatt

Érkezésem ideje: 2012. 02. 21.

Koordináták: 46°13’02.68" N 20°28’35.48" E

Eddig megtett utam: 1565 km

Helyi barátaim elérhetősége: Hero Kohonitz Antal

A Makói Tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2012. 05. 10.

 

"Bámulatos, hol tart már a tudomány!" - Szegedről Makóra autópályán jutottam el!

 

2012. 02. 21-én megérkeztem Makóra. Már nagyon vártak az ottani kollégák. Megmutatták a laktanyát, és biztosítottak róla, hogy sok élményben lesz részem náluk is.

                Az új laktanyát 1996. október 19-én adták át.

Nyugodt, kisvárosi tűzoltóságról lévén szó, Makón nem jellemző a napi 4-5 riasztás - néhány extrémnek mondható eset kivételével -, ezért sok idő jutott a sportra, pihenésre, gyakorlatokra. A laktanya kapuja nyitva áll az érdeklődő óvodás, iskolás csoportok előtt, melyek előzetes egyeztetés után bemutatóval egybekötött szakszerű „idegenvezetésben” részesülnek látogatásuk alkalmával.

Ezen a fotón éppen a  Szivárvány Szülő Alapítvány látogatását örökítettük meg. Balogh Róbert őrnagy Parancsnok Úr kezei közt biztonságban éreztem magam.

007.jpg

Érkezésem másnapján megkapták a tűzoltó kollégák a már évek óta várt hőkamerájukat, amelyet először én próbálhattam ki. Könnyű helyzetben voltam, hiszen láttam már hasonlót Szegeden.

006.jpg

 

Hétvégéken itt is jellemző, hogy maguknak sütnek, főznek a tűzoltók. A kemencében sült húsokról hiába is mesélnék, annak felejthetetlen ízét csak az tudja átérezni, aki már kóstolta. Nekem ehhez is volt szerencsém.

001.jpg

 

003.jpg

Itt ért engem a tűzoltóságunk életének újabb mérföldköve. Április 1-én a Hivatásos Tűzoltóságok a Katasztrófavédelem szárnyai alá kerültek. Az ünnepségen én voltam az egyik zászlóvivő, mely igen nagy megtiszteltetés volt számomra.

004.jpg

Egy 1938-ban gyártott kocsifecskendő felújításának is részese lehettem, és annak kipróbálását én vezényeltem. Ezek után biztos, hogy a relikvia minden bemutató fénypontja lesz.

005.jpg

Valóban sok élményben volt részem a hagyma fővárosában, és a Makói tűzoltó kollégák gondos, lelkiismeretes vendéglátónak bizonyultak. De tőlük is búcsút kellett vennem, mert folytatnom kell a „küldetésemet”!

Hogy hova utazom egy meglehetősen nagy ugrással, legyen most meglepetés! Remélhetőleg nem kell sokat várni a következő Tűzoltóságon töltött élmények megosztására!

facebook: Travel Fire Bug

like.JPG 

Jelenleg itt vagyok most: Szegedi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: http: www.facebook.com - Szegedi Tűzoltóság

Érkezésem ideje: 2011. 08. 23.

Koordináták: 46°16’00.00 N 20°07’15.50 E

Eddig megtett utam: 1528 km

Helyi barátaim elérhetősége: Jernei Zoltán és Dudás László :)

A Szegedi Tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2012. 02. 21.

 

Szabadultam!

Szeged jó hely... és a zsiványok is kihúzzák a telet valami meleg helyen. De ne értsétek félre, én nem a Csillagban voltam! A Szegedi Tűzoltóknál töltöttem az elmúlt 6 hónapot! Valószínűleg, személyes vonzerőmnek köszönhető ez a hosszabb tartózkodás :D :D :D

Itt említeném meg, hogy a Makói Tűzoltók azért ne vegyenek példát Szegedi kollégáikról...

Szegedre utazásom során kiderült, hogy a kedves fiatalember, kinek gondjaira bíztak, nem más, mint Dudás László őrnagy úr, a szegedi laktanya egyik legöregebb tűzoltója, de ez a bók igen jól esett neki.

Megérkezésem után az állomány vett szárnyai alá, ők mutattak meg mindent gyönyörű laktanyájukban.

Egy kis történelmi összefoglalóval kezdték.


Szeged Városi Hivatásos Tűzoltóság megalakítása

Történetünkhöz  egy  kis múltbeli  kalandozásra  van  szükség, hogy megismerjétek Szeged város lánglovagjainak múltját. 

Szeged város vezetése 1720. évében külön szabályrendeletben írta elő a pipázás, tűzgyújtás szabályait. Az 1816. évi tűzvész után a városi tanács kiadta a „Tűzrendszabályok”-at.

1870-ben – Benke Ferenc főparancsnok vezetésével – alakult meg Szegeden az Önkéntes Tűzoltó Egylet.

 

Gróf Széchenyi Ödön szakmai útmutatásai alapján szervezték gyakorlataikat, képezték tűzoltóikat. 1906-tól közel 30 éven át Papp Ferenc volt Szeged tűzoltóparancsnoka, aki kiemelkedő szerepet játszott a város életében. Tiszteletére a város vezetése a Kossuth Lajos sugárúti tűzoltólaktanya Szilágyi utcai falán emléktáblát helyezett el. A Tűzoltóság számára az 1910-es évek a stagnálást jelentették, bár a képzések színvonala javult, a megelőző tűzrendészet fejlődött.

 

A laktanyába lépést követően rögtön a központba vezettek, ami tulajdonképpen a „laktanya hírmondója”, itt minden pillanat feszültséggel terhes. 

Innen a szolgálatparancsnok irodájába vezetett utam, ahol megszületnek az állományt érintő súlyos döntések.

Szolgálatszervezés szorobán módra.

Minél sötétebb, annál öregebb?

Ezen történik a következő szolgálat „megtervezése”. A Tábla életkorát nem lehet megmondani, de többen állítják, hogy az ötödikes történelemkönyv már tesz róla említést. Ezt a módszert a számítástechnika vívmányai sem tudták még helyettesíteni. Fa lapkák vannak egymás alatt, amelyeken nevek szerepelnek. Természetesen felette van, hogy melyik szeren van az illető tűzoltó. Előnyeként még megemlíthetem, hogy maximálisan energiatakarékos és környezetbarát.

A szegedi tűzoltók rendkívül hagyománytisztelő emberek, tiszteletemre bemutatták egyik nagy múltra visszatekintő szokásukat, melynek eredete a tűzoltóságok keletkezéséhez vezethető vissza.

Ez a ritka fényképfelvétel egy minden szombaton megrendezésre kerülő vízhajtó bajnokságot örökített meg. Ez a fotó azt mutatja be, hogy a laktanya területén minden felé arányosan szétterítenek néhány m3 vizet, majd az egészet egy helyre igyekeznek terelni. Ezt a népszokást még egyetlen néprajzkutató sem láthatta, így e fénykép nagy kincs a szakma képviselői számára.

Ha sikerül a művelet az egészet egy medencébe viszik, amelyben a győztest megfürdetik.

A másik ilyen hagyomány őrzés a csoportosan  különböző időszakokban történő össznépi ételfogyasztás.

Az ittlétem során került sor az állomány számonkérésére is. A feladat az volt, hogy az előre meghatározott témára mindenkinek balra dőlve a legkevesebb betű felhasználásával válaszolni kellett. Ezt a feladatot a szegedi tűzoltók maradéktalanul teljesíteni tudták.

Vendéglátóim bemutatták azokat a nagyteherbírású gépeket, eszközöket, amelyeket használnak napi munkájuk közben. Ezek között több olyan is van, amely csak ebben a laktanyában található meg. (További érdekes fotók itt: facebook - Travel Fire Bug)

Ezt még Noé hagyta itt?

A kellemes sétát követően, egy kis hétvégi ebéden is részt vettem, mely majdnem szétrepesztette üvegkalitkám.

Közben kiderült, hogy a csoport egy kis meglepetéssel szolgált két frissen felszerelt kedves kollégájának, akik könnyekig meghatódva köszönték meg a csoportnak, hogy befogadta őket.

Az ebédet követően a helyi tűzoltó múzeumban megemlékeztem a hőskor bátor tagjairól is.

 

Ezt követően elvittek vendéglátóim szép városukba egy körutazásra, amely során megmutatták a régi tűzoltólaktanyát, amely hű maradt elveihez és befogadta a mentőszolgálatot.

Több mint  100 év alatt nagyot fejlődött a tűzoltóság.

Csavargásom alatt az eddig látott tűzoltó laktanyák közül ez tetszett a legjobban ( :D :D - a szerk.), így a továbbutazásra nagyon nehéz szívvel vettem rá magam, de küldetésem szerint az összes laktanyát végigjárom.

 

Köszönöm a vendéglátást a

Szegedi Tűzoltóknak,

IRÁNY MAKÓ!

 

facebook: Travel Fire Bug

Jelenleg itt vagyok most: Hódmezővásárhelyi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.hmvtuzol.hu

Érkezésem ideje: 2011. 08. 03.

Koordináták: 46°25’06.00 N 20°19’46.00 E

Eddig megtett utam: 1502 km

Helyi barátaim elérhetősége: Tóth Zoltán TMMOv

A Vásárhelyi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 08. 23.

 

A nyár legforróbb napjait a Hódmezővásárhelyi tűzoltóknál töltöttem és nagyon jó fotókat készítettünk!

A város tűzoltóságát bemutató dokumentumokat az 1700-as évekig visszamenőleg sikerült feltárni. Az ezt megelőző időkről sajnos nem maradtak fenn írásos emlékek, ami persze nem azt jelenti, hogy addig nem harcoltak az emberek a tűz ellen helyi szinten.
1709-ben Bercsényi Miklós haszonbérletbe adja Károlyi Sándornak a csongrádi uradalmat és vele együtt Vásárhelyt is. A későbbiekben Károlyi Sándor grófi címet szerzett és mellé teljes jogot az uradalom irányítására.
Csongrád vármegye 1771-ben elrendelte a tűzoltó felszerelések számbavételét, amiből kiderült, hogy döntő fontosságú eszközök hiányoznak, köztük a gépi fecskendő teljesen.
Vásárhely 3 vízhordó kocsival, 30 vasabroncsos favödörrel, 6 kisebb kézi tömlővel, 3 nagy és 5 közepes létrával valamint különböző kéziszerszámokkal rendelkezett.
A városi tanács 1792-ben hozott határozatot vízipuska készíttetéséről. Biztató kezdet volt, de még nem jelentett megoldást a nagy tűzvészek elhárítására.
1808. Július 30-án a várost történetének legpusztítóbb tűzvésze sújtotta. A Szentesi utca tabáni oldalán egy nádfalkerítés véletlenül tüzet fogott. A nagy szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjedt kelet felé, végül az Újtemplomnál sikerült feltartóztatni. A tűzvészben 231 ház, közöttük iskola és templom- 18 műhely, 12 szárazmalom összesen 1150 épület égett le.

Hódmezővásárhely tűzoltóságának története az írásos dokumentumok alapján így kezdődött, de most lássuk képekben a jelent:

Az impozáns épület azóta is áll. 1939-ben lebontották a régi tűzoltó laktanyát és a tűzoltóság átköltözött az addigi Szarvas szállóba, ahol a két világháború között zeneiskola valamint anya és csecsemő védőintézet is működött. Ez az épület ad otthont a mai napig is a tűzoltóságnak.

A fiúk kézbe vettek és mindent megmutattak. 

 

Jártam a szertárba ...

 

... a híradóba ...

 

... és elvittek a fiúk egy szakmai versenyre is!

 

Zsír ennyi verda között lenni! :)

 

Most már elárulhatom nektek, hogy utamat ennek a fiatalembernek a jóvoltából ...

 

... a Szegedi Tűzoltóságon folytatom!

És ami a végére maradt (fürdés a szakmai verseny után):

Pályafutásom közel öt hónapja alatt az eddigi legjobb fotót kaptam a Hódmezővásárhelyi Tűzoltóktól!

 

Köszi a nálatok töltött időt és hogy vigyáztatok rám!

Szegedi Tűzoltók!

Jól össze kell kapnotok magatokat, hogy ennél a fotónál szebbet csináljatok! Tudom, hogy hatalmas laktanyátok van, mutassátok meg nekem kérlek. Várom a fotókat!

facebook: Travel Fire Bug

Jelenleg itt vagyok most: Szentesi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.szentesinfo.hu/tuzoltok/

Érkezésem ideje: 2011. 07. 20.

Koordináták: 46°39’27.93 N 20°16’13.62 E

Eddig megtett utam: 1473 km

Helyi barátaim elérhetősége: Kálmán Rajmund - kalmanr67@gmail.com

A Szentesi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 08. 02.

 

Két hetet Szentesen töltöttem a szentesi kollégák jóvoltából. 

Szentes az Alföld közepén, Csongrád megye északi részén, a Tisza bal partján, a Körösből eredő Kurca két oldalán terül el. Lakossága 30.000 fő, a megye harmadik legnagyobb városa. A város környékén feltárt régészeti leletek bizonysága szerint a terület az újkőkortól kezdve lakott hely volt. Egyes feltevések szerint Szentes térségében a Tisza és a Körös szögletében állott Attila híres sátorvárosa. Szentes város az első birtokosok, a Szentes-Mágocs család után örökölte nevét. A település első okleveles említésére 1332-ben került sor Scenthus (Szentüs) alakban, de a mai alakja 1665-tól ismeretes. Szentes fejlődésének új távlatokat nyitott az a fontos körülmény, hogy 1878-ban kijelölték Csongrád vármegye székhelyéve, amelyet 1950-ben szüntettek meg. A város címerében látható pálmafa a város többszöri pusztulásának és újjászületésének állít emléket a "teher alatt nő a pálma" közmondásra építve.

Szentes város szervezett tűzvédelme 1870. április 27-ig vezethető vissza, amikor is a "város szépei" vezetésével megalakították az első városi tűzoltó egyletet. A tűzoltóság ekkor a városháza alagsorában kapott helyet. A Tűzoltóság jelenlegi helyére  A Kossuth  utca 47-be 1954-ben költöztek a tűzoltók. 

A Szentesi Tűzoltóság történetének legérdekesebb és egyben legrejtelmesebb eseménye 1925. Július 9-én történt. Mikor is leégett - a helyi tűzoltó őrsparancsnokságot is magába  foglaló - városháza teljes tetőszerkezete. A tűz okozásával az ügyészség Bagi Imre akkori városi őrs parancsnokot gyanúsította meg, amelyről a megyei lapok a címoldalukon számoltak be. A gyanúsítást az alapozta meg, hogy nevezett őrsparancsnok a tűzesetet megelőző időben őrjáratot hajtott végre a tetőtérben, és a toronyból megpróbálta megszemlézni az orosházi malom égését. Ezt természetesen gyertya megvilágítás mellett tette. Hogy aztán valóban bűnösnek találták e, a levéltárak már nem tartalmazzák. Viszont a későbbi szolgálati naplókban továbbra is szerepelt a neve, így valószínűsíthető, hogy felmentették a peres eljárás során. A tűzesetről egy fénykép is fennmaradt, melynek kinagyított képe a Tűzoltóság dísztermében látható.

Köszönöm Kálmán Rajmundnak a részletes beszámolót városukról és Tűzoltóságukról.

 

A szentesi tűzoltóság épülete a vonulós szerekkel.

 A szentesi tűzoltóság múltját őrző tűzoltó történeti tárlat laktanyánkban.

 A csapatzászlónk, a Szent Flórián szobor és én :) ... a díszteremben.

Kilátás a tűzoltóság 27 méter magas toronyból.

A város főtere a város- és megyeházával.

"Főnök, ezt elintézted!"

A városháza tetőszerkezetének égését megörökítő fénykép a díszteremben.

Augusztus 2-án egy újabb alföldi városba látogatok. Köszönöm a Szentesi Tűzoltóknak a gyors és remek beszámolót, hogy megmutattátok városotokat, a tűzoltóságotok helyi érdekességeit és hogy vigyáztatok rám.

 

facebook: Travel Fire Bug

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Travel Fire Bug kis nyomozást követően, Berkes Krisztián Csongrádi tűzoltó révén előkerült! Köszönjük a segítségét és hogy a Fire Bug sorsát a szívén viselte! Fontos volt ez nekünk!

Zozó és Roland

 

Jelenleg itt vagyok most: Csongrádi Tűzoltóság, Hungary

web oldal:

Érkezésem ideje: 2011. 06. 20.

Koordináták: 46°42’23.67 N 20°08’51.02 E

Eddig megtett utam: 1458 km

Helyi barátaim elérhetősége: Berkes Krisztián

A Csongrádi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 07. 19.

 

A városról pár szóban röviden:

Amikor 896-ban – a monda szerint – Árpád fejedelem Alpárnál döntő győzelmet aratott a területet birtokló Zalán bolgár-szláv fejedelem seregein, a magyarok elfoglalták a mai Csongrád helyén talált földvárat. Árpád a vidéket Ondnak és törzsének adta szálláshelyül. A megrongálódott földvárat Ete, Ond fia újra felépítette az itt élő megmaradt szlávokkal, akik a maguk nyelvén „Csernigrádnak” (fekete várnak) nevezték el. Innen eredhet a mai Csongrád elnevezés. Szent István király Ajtony legyőzése után a Körös-vidéki területekből királyi vármegyét alakított ki, amelynek középpontja és névadója Csongrád vára lett. A megye első ispánsági központjáról a Garamszentbenedeki apátság 1075-ös alapítólevelében esik először említés. A XII. század közepén Idrisi nagy és népes városként említi (1153).

A Csongrádi Tűzoltóság épülete előtt

 

Tűzoltóságunk története:
 
A Csongrádi Tűzoltóság elődje a Csongrádi Önkéntes Tűzoltó Egylet volt, amely 1893. július 31-én alakult meg. A levéltári források bizonyítják, hogy 1894-ben már hivatásos tűzoltóság működött városunkban. 1963-ban megszűnt a hivatásos tűzoltóság és önkéntesek lettünk. Majd 1992-ben újból megalakult a hivatásos tűzoltóság városunkban. 
 

Na, ilyet sem láttam még... :)

 

M 2000 - Bevetésre készen!

 

Hétvégi "bakter" :)

 

Jártam a városházán is!

 

A fiúk elvittek a csongrádi Nagyboldogasszony templomhoz is...

 

...majd megmutatták a Batsányi Gimnáziumot is, ami 1920 óta működik a városban.

  

Szép város Csongrád! Köszönöm, hogy megtaláltatok és hogy vigyáztatok rám!

 

facebook: Travel Fire Bug

Travel Fire Bug in ???

 2011.07.12. 13:52

FELHÍVÁS!

 

A Travel Fire Bug jelenleg elveszett! Nem tudunk a hollétéről, közel 1 hónapja... :(

Utoljára Kiskunfélegyházán volt a tűzoltóknál, és az a hír járta, hogy Csongrádra utazik tovább a tűzoltókhoz! Kérünk bárkit, akinek tudomása van róla, jelezze felénk a travelfirebug@gmail.com email címre, vagy a facebook oldalán az üzenőfalon.

facebook: Travel Fire Bug

Továbbá azok segítségét is kérjük, akik megtudják úgy osztani ezt az infót, hogy eljusson az üzenet Kiskunfélegyházára illetve Csongrádra, hátha bárkinek információja van róla!

Köszönettel:

Farkas Roland és Branauer Zoltán

 

 

facebook: Travel Fire Bug

Jelenleg itt vagyok most: Kiskunfélegyházai Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.tuzoltosagkkfhaza.hu

Érkezésem ideje: 2011. 06. 16.

Koordináták: 46°42’38.02 N 19°51’58.72 E

Eddig megtett utam: 1433 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Magyari Szabolcs

A félegyházai tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 06. 20.

 

Helló mindenkinek!

Rövid időn belül Kiskunfélegyházára utaztam! Minden oké, jó ez a csavargás és hogy vigyáztok rám!

Voltam már a városban veletek, de ugye megmutatjátok nekem a Tűzoltóságot is! Várom a képeket és minden olyan érdekességet, ami nálatok megtalálható!

 

A szecessziós városháza Kiskunfélegyháza jelképe. A Vas József és Morbitzer Nándor tervei alapján 1909 és 1911 között emelt épület homlokzatán a város címere látható, melyet tulipános motívumok, magyaros ornamentika vesz körül. A majolikadíszítések a pécsi Zsolnay-gyárból származnak. Itt található az ország egyetlen börtönmúzeuma, melynek egyemeletes épülete 1753-1872-ig a nyolc kiskun település közös börtöne volt. Állandó kiállítása a történelmi Magyarország büntetéstörténetét mutatja be. A parkban jól látható vagyok én is! Köszönet a Félegyházai Tűzoltóknak!

A városi séta után a tűzoltó laktanyát is megnéztem, sőt még melózni is elvittek a fiúk!

 

A 4000-es nagyon bevált Pécsen is, ahonnan elindultam. Szeretjük, Godzillának becézzük.

 

Igen! Ez a világ legjobb melója!

 

Meleg helyzet volt, de élveztem! Köszi ezt a fotót!

 

 Köszönöm a nálatok töltött időt! Minden nagyon jól sikerült és izgalmas volt!

Hogy hova utazok tovább, rátok van bízva! Köszi, hogy vigyáztatok rám, és benne voltatok a játékban!

 

facebook: Travel Fire Bug

 

Jelenleg itt vagyok most: Kiskunhalasi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: http://tuzoltosag.halas.hu - Szép az oldaltok!

Érkezésem ideje: 2011. 06. 02.

Koordináták: 46°27’06.52 N 19°28’15.6 E

Eddig megtett utam: 1379 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Kovács Iván

A Kiskunhalasi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 06. 16.

Sziasztok!

Június elején Kiskunhalason jártam!

Köszi, hogy vigyáztatok rám!

Miután a fiúk megmutatták  a laktanyájukat a tűzoltósporttal ismerkedhettem meg Június 15-én:

Forrás: Jáger Levente - halastv.hu

Egy kiváló tűzoltóra, sportemberre emlékeztek ma a halasi parancsnokságon- A Csabankó Kálmán Tűzoltó Emlékversenyre a házigazdákon kívül kalocsai, kecskeméti, kiskunfélegyházi, bajai és szolnoki csapatok érkeztek, hogy három számban mérhessék össze tudásukat, felkészültségüket. A halasiak horoglétra-mászásban, akadályfutásban és kismotorfecskendő-szerelésben a legjobbak voltak. Öt és fél esztendővel ezelőtt, 41 éves korában, hosszan tartó súlyos betegségben meghalt Csabankó Kálmán. Kollégái szerint is kiváló tűzoltó volt, aki 20 évig mentette az életeket, utána egy gyógyíthatatlan kor támadta meg a szervezetét és nyugállományba vonult. Tűzoltósportban is a legjobbak között volt, mindig példát mutatott mindenkinek. Évek óta rá emlékeznek egy versennyel, amelyre ma délelőtt került sor a halasi parancsnokságon. A házigazdákon kívül kalocsai, kecskeméti, kiskunfélegyházi, bajai és szolnoki tűzoltók érkeztek, három számban mérték össze felkészültségüket, tudásukat.

Az embert próbáló melegben derekasan helytállt minden csapat, a halasiak különösen. Horoglétra-mászásban, akadályfutásban és kismotorfecskendő-szerelésben sem találtak legyőzőre, így megnyerték az összesített versenyt is. A 2. helyen Kecskemét, a 3. helyen pedig Kiskunfélegyháza végzett.

 

  

 

Kovács Iván fotós jóvoltából tovább utaztam Kiskunfélegyházára! Köszi a segítséget!

facebook: Travel Fire Bug

 

No. 05 - Travel Fire Bug in Baja

 2011.06.02. 15:06

Jelenleg itt vagyok most: Bajai Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.tuzoltosagbaja.hu - Zsír az oldal, nézzétek meg!

Érkezésem ideje: 2011. 05. 30.

Koordináták: 46° 10'52.30 N 18° 57'31.55 E

Eddig megtett utam: 1320 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Benák János

A Bajai tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 06. 01.

 

Sziasztok!

Rövid ideig voltam Baján, de fantasztikus hétvégét töltöttem itt. A barátom Benák János kísért végig a városon. Június 1-én már tovább is utaztam, de hogy hova az legyen megint meglepetés!

 

Ide érkeztem először a Bajai Tűzoltóságra, amely egy közelgő átalakítás során nemsokára új arcát mutatja majd.

 

Nagy szeretettel fogadtak a tűzoltóságon, sok emberrel megismerkedtem, körbevezettek és mindent megmutattak.

 

Ezután elmentünk Baja főterére, a Szentháromság Térre. Itt mindig van valami össznépi buli és most is készülőben volt valami.

Kicsit közelebbről is megnéztem a Polgármesteri Hivatalt és előtte a szökőkutat.

A belvárosban több helyre is el szerettem volna menni, de azt mondták, hogy felújítás alatt van, így elvittek egy másik helyre.

 

Kihoztak a Dunához, hogy gyönyörködjek a folyó látványában.

 

Így egy kicsit jobban látszik, hogy hol jártam. A Türr Emlékmű, a kikötő, a híd, és túloldalon a Gemenci erdő látványa lenyűgöző volt! Még akkor is, ha jobbra lent a képen ilyen kicsi vagyok.

 

Ezeknek a Bajaiaknak még a belvárosba is jutott egy híd. Ezen mennek a szigetre, ahol éttermek, sportlétesítmények vannak és nyáron nagy szabadtéri bulikat tartanak. 

 

Innen látható legszebben a Sugovica, a háttérben a yacht kikötővel, a szabad stranddal és az éjszakai élet szórakozóhelyeivel. Nagyon szép innen a kora este és a naplemente. Fárasztó nap volt, sok szépet láttam, itt az ideje lassan nyugovóra térnem. De előbb leugrok ide és iszok egy sört!!!

 

Köszönöm a Bajai Tűzoltóknak az itt töltött időt! Nagyon szép város Baja! Köszi, hogy vigyáztatok rám, jól éreztem magam Nálatok!

Szeretném ha küldenétek egy humoros történetet a tűzoltó múltatokból, mert nagyon jó lenne már újra olvasni valami vidám sztorit!

 

facebook: Travel Fire Bug

 

Jelenleg itt vagyok most: Kalocsai Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.tuzoltosagkalocsa.hu (készülőben)

Érkezésem ideje: 2011. 05. 20.

Koordináták: 46° 31'31.25 N 18° 58'34.45 E

Eddig megtett utam: 1276 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Bukor Ferenc

A Kalocsai tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 05. 24.

 

Kalandos utat tettem meg Kalocsáig és igen jól mulattam a paprika fővárosában! Mondhatni otthon éreztem magam! Köszönöm!

 

Itt jártam!

Kalocsa Fire Department!

 

A fiúk megmutattak nekem több nevezetességet is. Úgymint az Érseki Palotát ...  

                          ... és a Székesegyházat!


Nézem én is a híreket és tudom, hogy zűrös időket élünk! Igaz még csak pár hónapja teljesítek szolgálatot, de a nyugdíj kérdés engem is izgat! Tudtam, hogy megint tüntetések várhatóak, de hogy itt Kalocsán milyen felvonulásba csöppenek ...?

Na erre nem számítottam!

Középen, díszvendégként!

Tesókáim istenként tiszteltek,

vigyáztak rám és a tenyerükön hordoztak!

 

Természetesen a Kalocsai Tűzoltóknak is vannak humoros történeteik a tarsolyukban, amit nemsokára itt olvashattok.

A jövő héten tovább utazom! Már tudom hogy hova, de még nem árulom el!

Mindenkit üdvözölnek a Kalocsai Tűzoltók! 

 

facebook: Travel Fire Bug

 

Jelenleg itt vagyok most: Hajdúnánási Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.szabolcsvonulas.hu/kulcsszo/hajdunanasi-tuzoltok

Érkezésem ideje: 2011. 04. 29.

Koordináták: 47° 50'25.00 N 21° 25'40.00 E

Eddig megtett utam: 906 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Domoszlai Attila

Hajdúnánást a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 05. 01.

 Hajdúnánás Fire Dept by night...

 

Komlóról Atilla barátunk segítségével több mint 400 kilométer megtétele után a Hajdúnánási Tűzoltóságon vendégeskedtem. A kaja nagyon jó volt, a lebbencs levesbe (gondolom az volt)  a fiúk minden jót belefőztek!

Tűzoltó barátaim által készített fotókat itt láthatjátok: 

A Hajdúnánási Tűzoltóság épülete a Bocskai utcában.

 

Szekér (1. szer?) Flórival.

 

Mentem egy rohadtat a szekérrel.

 

Van rendes autójuk is! :)

 

Május 4-én Flórián nap alkalmával tiszteletemet tettem Szent Flóriánnál.

 

A vacsiba minden jó belekerült!

Szeretném megkérni a Hajdúnánási tűzoltó barátaimat, hogy email címemre (travelfirefirebug@gmail.com) küldjenek egy humoros történetet a laktanyai életükből.

Köszönöm a fényképeket és hogy vigyáztatok rám!

Tovább utaztam...

Mindenkit üdvözölnek: a Hajdúnánási Tűzoltók

 

facebook: Travel Fire Bug

Jelenleg itt vagyok most: Komlói Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.tuzoltosagkomlo.hu

Érkezésem ideje: 2011. 04. 13.

Koordináták: 46° 11'41.60 N 18° 15'28.56 E

Eddig megtett utam: 18 km + Komló-Bp.-Komló 480 km = 498 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Attila és Attila

A komlói tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 04. 30.

 

Kalandos, várva várt két hét után megérkeztek az első fotók. Köszönöm a Komlói Tűzoltóknak a képeket, hogy vigyáztatok rám, és hogy elvitettek egy nagyon fontos "kirándulásra", ahol tuti fotókat készítettetek.

Mi (a szerkesztők), szeretnénk majd politika mentessé tenni a Travel Fire Bug útját, de úgy gondoljuk, hogy ez a "kirándulás" nagyon fontos eleme a Magyar Tűzoltók sorsának. Így rendkívül örültünk annak, hogy sikerült hasznos tartalommal megtölteni a nálatok eltelt időt, és mindannyiunk számára meglepetést szereztetek!

A szerk.

A fotók:


Rendvédelmi dolgozók  demonstrációja Budapesten - 2011. 04. 16.

Hős a hősök között a Hősök terén!

Tűzcsap ellenőrzés az Andrássy úton.

A Parlament előtt ...

... és a Kossuth téren. Ez zsír fotó! Nagyon tetszik! (vagy like, ahogy most divatos...)

A törvényünk koporsója előtt tisztelegve!

Történet a Komlói Tűzoltóság életéből:

Amikor nem a TV szerelő állítja élesre a képet.

Réges-régen, egy szép őszi avartüzes időszakban történt az alábbi kis eset. Hős tűzoltóink munka közben nagyon szép gombákat találtak. Abban az időben  is sok hozzáértő szolgált a testületnél, tehát „Ismerjük ez ehető” felkiáltással be is gyűjtötték valamennyit. Rövid vívódás után az azonnali felhasználás mellett döntöttek és a gombapaprikás el is készült annak rendje, és módja szerint. Mindenki adott bele egy kicsit: (minden)ki a szakértelmét, ki a főzési tudományát, ki zsírt, ki hagymát, szóval szépen elkészült az aznapi vacsi. A szolgálat egy fő kivételével össze is ült, és este derekasan belakott az elkészült ételből. Minden rendben volt, a focimeccs is éppen elkezdődött a még fekete-fehér televízión, úgyhogy a csoport szépen gyülekezett, hogy megnézze a mérkőzést. Abban az időben még voltak idősebb lánglovagok is, akik biz szemüveget kellett hogy elővegyenek az esti programhoz. Nézték, nézték, törölgették a szemüvegeket, de a kép most sem volt tökéletes.

- Biztos az adással van a probléma!

A meccs végére a jóllakottak társasága  egyre közelebb ült a TV-hez. De a kép így sem javult!

- Na biztos új szemüveg kell! ...gondolták, de akkor már a szemüveg nélküliek is elkezdtek közelebb húzódni, mert nem látták rendesen a labdát. Ekkor érkezett meg a gombát nem szerető kolléga, és faggatta a társait miért csoportosulnak annyira közel a TV előtt. Egy emberként fordult meg a csoport, s azonnal rájöttek!! Nem a TV a rossz, nem a szemüvegeket kell lecserélni, hanem a gomba dolgozik!!! Rögtön összeállt a már homályosodó kép, ami egy gombamérgezés első tünetének bizonyult!

Így került egy fő kivételével az egész szolgálati csoport össznépi gyomormosásra a komlói kórházba. Pár nap elteltével aztán helyre állt a közérzet, és reggelre megjavult a televízió készülék képe is. Aztán jött még egy utolsó ötlet a görbe nap végére:

- Rakjunk el belőle a "C" csoportnak is!  :)

 

Üdvözlünk minden tűzoltó kollégát! Köszönjük, hogy a játék részesévé válhattunk és ígérjük, hogy a kis emberke útját figyelemmel kísérjük. Sok sikert kívánva hozzá:

a Komlói Tűzoltók

A Bug megy tovább!

 

facebook: Travel Fire Bug

 

 

No. 01 - Travel Fire Bug in Pécs

 2011.04.02. 12:51

Jelenleg itt vagyok most: Pécsi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.pecsituzoltok.hu

Érkezésem ideje: 2011. 04. 02.

Koordináták: 46° 05'03.06 N 18° 15'23.42 E

Eddig megtett utam: 0 km.

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező megadni): Zozó (branauer@gmail.com) és Roland (rolifire@gmail.com)

A pécsi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 04. 08.

Üdv minden tűzoltónak kis hazánkban és szerte a világban! Elindítunk egy kis emberkét a napokban és arra kérünk benneteket, hogy aki a játék részesévé válik, viselje méltó sorsát a Travel Fire Bug-nak, mutassátok meg minél több kollégátoknak, vigyázzatok rá(!!!) - mert mi is majdnem leejtettük már az első nap :) és kísérjétek sorsát a blogon vagy a facebookon. Mi ezt a blogot preferáljuk elsősorban, mert szimpatikusabb! Várjuk tőletek a jó kis tűzoltó sztorikat, kreatív fotókat, rövid videókat, csoportképeket! Nem zárkózunk el attól sem, hogy valamikor majd külföldre vigye valaki a Bug-ot, de előtte azért szeretnénk ha sok helyen megfordulna itt a Magyar tűzoltóságokon! Jó szórakozást kívánunk Nektek, remélve hogy "bogarunk" útja sok meglepetéssel szolgál majd mindannyiunk számára! Nyugodt szolgálatot vagy ütős adrenalin bombát kívánunk Nektek... kinek mi jön be!

Zozó és Roland

Fotók:

Pózolj Travel Fire Buggal és tűzoltóautóval!

Zozó ez napiszar gyanús lett! :) (leszarom, azt legalább sokan nézik :)

 

Csecse, mi?

 

És végül: valami nagyon szép módon szerettünk volna nektek megmutatni Bugot, de inkább ne kísérletezzetek hasonlóval... :)

Köszi Emmának a segítséget a videóhoz - mindezt Pekingből!

 

rténet egy háztetőn ragadt kutyusról:

Egy nyári, hullócsillagokban gyönyörködtető éjszakán jött a jelzés, hogy a család kutyája a ház mögötti töltésről átugorva felkergetett egy macskát a tetőre. De amit a macska ügyesen megoldott, azt a kutyának minden bátorságát összeszedve kellett véghez vinnie: nevezetesen a cél érdekében átugrani a családi ház tetőszerkezetére. A macska ezzel a lendülettel ugyan le is lépett, de hős kedvencünk fent ragadt és nem tudott lejönni, amihez kérték a tűzoltók segítségét. 

- Persze, semmi gond! Segítünk!

Ahogy a csapat kiérkezett, az első nagy megrökönyödés után mindenki jót nevetett, ugyanis a család kedvence egy 60 kilós németjuhász volt, ahogy ott ült a ház tetőszegletének ereszcsatornájában, és vonyította a sok hullócsillagot... Az ebet persze nem volt olyan könnyű leimádkozni. Végül kellett hozzá még egy autó, mert csak a létrás kocsi kosarába volt hajlandó bemászni. Lent a földön aztán büszkén csóválta a farkát, hogy ő mekkora hős tettet  hajtott végre.   

 

facebook: Travel Fire Bug

Emlékeztetőül!

 2011.04.02. 12:45

 

 

 

 

 

 

Mi a küldetése a travel bug-nak?

A küldetés célja az, hogy a Travel Fire Bug bejárja a világot a Pécsi tűzoltóságról eljutva számtalan más tűzoltóságra, kapcsolatot teremtve a tűzoltók között. Ha nyomon szeretnéd kísérni a Travel Fire Bug útját, akkor ezen a blog oldalon megteheted.

Kapcsolat: travelfirebug@gmail.com

Mit kell tennem, ha hozzám kerül a travel bug?

Mindenek előtt vigyázz rá! Légy becsületes és ne tartsd sokáig magadnál. Mutasd meg a kollégáidnak, készítsetek közös fotókat a travel bugról, a tűzoltóságotokról, esetleg magatokról. Mindezt, egy a saját, humoros tűzoltó eseményetekkel együtt küldjétek el erre az email címre: travelfirebug@gmail.com

Az email után az adatokat, képeket, történeteteket a blogon olvashatjátok! Majd kérjetek meg egy tűzoltót, aki elviszi egy másik tűzoltóságra a travel bug-ot! A hozzá való instrukciókat adjátok meg neki, megmutatva ezt a blogot is, rajta a ti bejegyzésetekkel, fotóitokkal. Fontos: a blogot az adminok szerkesztik. Emailed és fotóid átkerülnek a blogba! Csak olyan fotót és adatot közölj, amit szívesen olvasnál más tűzoltókról is, és ami nem sértő.

 

facebook: Travel Fire Bug

Igen, elkészültem!

 2011.04.01. 16:54

Elkészültem! Nemsokára elindulok...     Némi kis finomítás az oldalon, és megszületik az elő bejegyzésem:

két pécsi tűzoltó útnak indít engem!

 

 

 

 

 

 

 

facebook: Travel Fire Bug

Üres bejegyzés idegen nyelvnek

 2011.04.01. 16:47

Ez itt egy üres bejegyzés idegen nyelveknek...

 

 

 

 

 

             Iraq                       Jamaica                     Thailand         

France

 2011.03.27. 09:59

 

 

 

 

 

 

Quelle est la mission du travel bug?

Notre mission est que Le Travel Fire Bug fasse un tour du monde á partir des Sapeurs-pompiers de la ville de Pécs jusqu’á plusieurs autres casernes, établissant des contacts parmi les pompiers. Si tu veux suivre les traces du Travel Fire Bug, tu peux le faire á l’aide de ce blog. Contact: travelfirebug@gmail.com

Qu’est-ce que je dois faire, si le travel bag arrive chez moi?

Avant tout, fais-y attention! Sois honnệte et ne tiens pas chez toi pour longtemps. Montre-le á tes collegues, faites des photos ensemble, du travel bug, de votre caserne, de vous-mệmes. Envoie ensuite ces photos avec une histoire humouristique des votre vie professionnelle á l’adresse ci-joint: travelfirebug@gmail.com

Les données, les images et les histoires seront publiées sur le blog. Ensuite demandez un de vos collègues á trasporter le travel blog á une autre caserne!. Donnez-lui les informations nécessaires et montrez-lui ce blog, avec vos mentions et photos. Important: le blog est rédigé par des admins. Ton e-mail et tes photos seront publiés dans le blog. Tu ne dois envoyer que des infos et des photos, qui ne sont pas violentes et que tu lirais volontiers de la part des autres pompiers.

 

facebook: Travel Fire Bug

Köszi a fordítást Évának (a főnök felesége :)!

Español

 2011.03.27. 09:18

 

 

 

 

 

  

Cual es la mision de travel bug? 

El objetivo de la misión de travel bug es que Travel Fire Bug recorra el mundo desde el Cuerpo de Bomberos de Pecs llegando a otros muchos cuerpos de bomberos estableciendo contactos entre ellos. Si quisieras seguir la ruta de Travel Fire Bug, puedes hacer en este pagina de blog. Contacto:travelfirebug@gmail.com

Que lo que tengo que hacer si recibo el travel bug?

Antes de todo cuidalo. Seas honesto y no lo mantengas durante mucho tiempo. Ensenalo a tus colegas, haz fotos de travel bug, de tu cuerpo de bomberos y de vosotros. Manda todo esto a la dirección siguiente: travelfirebug@gmail.com

Despues de mandar los datos, fotos e historias, vosotros podeis leerlos en el blog. Luego pidais un bombero para llevar el travel bug a otro cuerpo de bomberos dandole las instrucciones correspondientes y ensenando este blog tambien con vuestras fotos y notas. Importante: el blog esta redactado por los administradores. Tu carta electronica y fotos pasaran al blog. Por favor facilita fotos y datos que tu quisieras leer de los demás bomberos sin ofender a nadie.

 

facebook: Travel Fire Bug

Köszi a fordítást Huginak!

Italiano

 2011.03.27. 09:17

 

 

 

 

 

 

Qual é la missione del travel bug?

La missione di questo bug é di viaggiare per il mondo dai Vigili del Fuoco di Pécs a numerosi altri dipartamenti di Vigili del Fuoco creando contatti tra i vigili. Se vuoi seguire il bug lo puoi fare su questo blog. Contatto: travelfirebug@gmail.com

Cosa devo fare quando il bug arriva a me?

Innanzitutto sorvegliarlo! Siate onesti e non lo tenete troppo a lungo. Mostralo ai tuoi colleghi, fate fotografie del travel bug, della vostra caserma, magari di voi stessi e mandate le foto a questo indirizzo email: travelfirebug@gmail.com

Dopo l’e-mail potete leggere i dati, le foto e le storie sul blog. Poi chiedete a un vigile del fuoco di portare il travel bug a un’ altra caserma. Ditegli le istruzioni mostrando anche questo blog con i vostri commenti e foto. Importante: il blog é compilato dagli amministratori. Le vostre e-mail e foto saranno trasferite sul blog. Per favore mandate solo tali fotografie e dettagli che voi accogliereste su altri vigli del fuoco, e non di tipo ingiurioso.

 

facebook: Travel Fire Bug

Köszi a fordítást Esztinek!

Deutsch

 2011.03.23. 19:26

 

 

 

 

 

 

Was ist die Berufung von diesem travel bug?


Ziel der Berufung ist, dass dieses Travel Fire Bug rund von Pécs heraus zu anderen unzählige Feuerwehren rund um die Welt wandert um Kontakt zwischen den Feuerwehrleute zu schaffen. Wenn du den Weg des Travel Fire Bug gern folgen würdest, dann kannst du es auf dieser Blog Seite tun.
Kontakt: travelfirebug@gmail.com

Was muss ich machen, wenn das Travel Bug bei mir ankommt?

Vor allem achte darauf! Sei ehrlich und behalte es nicht sehr lange. Zeig deinen Kollegen, macht Fotos über das Travel Bug, euren Feuerwehr, vielleicht auch von euch selbst. Sendet alles auf diese email Adresse: travelfirebug@gmail.com


Danach könnt ihr die Daten, Bilder und eure Geschichte auf der Blog Seite lesen und sehen! Dann bitten sie einem Feuerwehrmann das Travel Bug auf einen anderen Feuerwehr zu bringen! Gebt die dazu gehörenden Informationen, zeigt auch diesen Blog mit euren Aufzeichnungen, Fotos.
Wichtig ist, dass dieser Blog von den Adminen redigiert wird. Die geschickten E-mails und Fotos werden in den Blog übertragen! Gebt nur solche Fotos und Daten, die du gern auch über andere Feuerwehrleute lesen würdest, und nicht beleidigend sind.

 

facebook: Travel Fire Bug

Köszi a fordítást Zsaninak!

 

English

 2011.03.23. 19:12

 

 

 

 

 

 

What is the mission of this travel bug?

This bug’s mission is to travel around the world from Pécs Fire Department to a lot of Fire Departments and establish contact between firefighters. If you wish to track the bug’s progress, you can do it here on this blogsite. Contact: travelfirebug@gmail.com

What should I do, when the travel bug reaches me?

First of all, take care of it! Be honest and don’t keep it for too long. Show it to your colleagues, take pictures of the travel bug, your fire department or yourself. Send all of these to the following email: travelfirebug@gmail.com

After the email sent, all data, pictures, stories will be recorded on the blog! When your encounter with the travel bug is available on the blog, ask a fireman to take the bug to another fire department! Give him the necessary instructions, show the blog with your comments and pictures. Important: blog is edited by admins. Your email and pictures will be moved to the blog! Please send only such pictures and details which you would welcome on other firefighters, and is not insulting kind.

facebook: Travel Fire Bug

Köszi a fordítást Bogyónak!

 


 

 

 

 

Név/Name: TravelFireBug

Sz. idő/Date of birth: 01. 03. 2011.

Sz. hely/Place of birth:

Tűzoltóság - Pécs - Fire Department, Hungary

Start koordináta/Start Location:

46° 05'03.06 N 18° 15'23.42 E

Contact: travelfirebug@gmail.com

facebook: Travel Fire Bug

  

 Mi a küldetése a travel bug-nak?

A küldetés célja az, hogy a Travel Fire Bug bejárja a világot a Pécsi tűzoltóságról eljutva számtalan más tűzoltóságra, kapcsolatot teremtve a tűzoltók között. Ha nyomon szeretnéd kísérni a Travel Fire Bug útját, akkor ezen a blog oldalon megteheted.

Kapcsolat: travelfirebug@gmail.com

Mit kell tennem, ha hozzám kerül a travel bug?

Mindenek előtt vigyázz rá! Légy becsületes és ne tartsd sokáig magadnál. Mutasd meg a kollégáidnak, készítsetek fotókat a travel bugról, a tűzoltóságotokról, esetleg magatokról. Mindezt küldjétek el erre az email címre: travelfirebug@gmail.com

Az email után az adatokat, képeket, történeteteket a blogon olvashatjátok! Majd kérjetek meg egy tűzoltót, aki elviszi egy másik tűzoltóságra a travel bug-ot! A hozzá való instrukciókat adjátok meg neki, megmutatva ezt a blogot is, rajta a ti bejegyzésetekkel, fotóitokkal. Fontos: a blogot az adminok szerkesztik. Emailed és fotóid átkerülnek a blogba! Csak olyan fotót és adatot közölj, amit szívesen olvasnál más tűzoltókról is, és ami nem sértő.