Jelenleg itt vagyok most: Kiskunhalasi Tűzoltóság, Hungary

web oldal: http://tuzoltosag.halas.hu - Szép az oldaltok!

Érkezésem ideje: 2011. 06. 02.

Koordináták: 46°27’06.52 N 19°28’15.6 E

Eddig megtett utam: 1379 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Kovács Iván

A Kiskunhalasi tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 06. 16.

Sziasztok!

Június elején Kiskunhalason jártam!

Köszi, hogy vigyáztatok rám!

Miután a fiúk megmutatták  a laktanyájukat a tűzoltósporttal ismerkedhettem meg Június 15-én:

Forrás: Jáger Levente - halastv.hu

Egy kiváló tűzoltóra, sportemberre emlékeztek ma a halasi parancsnokságon- A Csabankó Kálmán Tűzoltó Emlékversenyre a házigazdákon kívül kalocsai, kecskeméti, kiskunfélegyházi, bajai és szolnoki csapatok érkeztek, hogy három számban mérhessék össze tudásukat, felkészültségüket. A halasiak horoglétra-mászásban, akadályfutásban és kismotorfecskendő-szerelésben a legjobbak voltak. Öt és fél esztendővel ezelőtt, 41 éves korában, hosszan tartó súlyos betegségben meghalt Csabankó Kálmán. Kollégái szerint is kiváló tűzoltó volt, aki 20 évig mentette az életeket, utána egy gyógyíthatatlan kor támadta meg a szervezetét és nyugállományba vonult. Tűzoltósportban is a legjobbak között volt, mindig példát mutatott mindenkinek. Évek óta rá emlékeznek egy versennyel, amelyre ma délelőtt került sor a halasi parancsnokságon. A házigazdákon kívül kalocsai, kecskeméti, kiskunfélegyházi, bajai és szolnoki tűzoltók érkeztek, három számban mérték össze felkészültségüket, tudásukat.

Az embert próbáló melegben derekasan helytállt minden csapat, a halasiak különösen. Horoglétra-mászásban, akadályfutásban és kismotorfecskendő-szerelésben sem találtak legyőzőre, így megnyerték az összesített versenyt is. A 2. helyen Kecskemét, a 3. helyen pedig Kiskunfélegyháza végzett.

 

  

 

Kovács Iván fotós jóvoltából tovább utaztam Kiskunfélegyházára! Köszi a segítséget!

facebook: Travel Fire Bug

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelfirebug.blog.hu/api/trackback/id/tr682969860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása