Jelenleg itt vagyok most: Komlói Tűzoltóság, Hungary

web oldal: www.tuzoltosagkomlo.hu

Érkezésem ideje: 2011. 04. 13.

Koordináták: 46° 11'41.60 N 18° 15'28.56 E

Eddig megtett utam: 18 km + Komló-Bp.-Komló 480 km = 498 km

Helyi barátaim elérhetősége (nem kötelező): Attila és Attila

A komlói tűzoltókat a Travel Fire Bug elhagyta: 2011. 04. 30.

 

Kalandos, várva várt két hét után megérkeztek az első fotók. Köszönöm a Komlói Tűzoltóknak a képeket, hogy vigyáztatok rám, és hogy elvitettek egy nagyon fontos "kirándulásra", ahol tuti fotókat készítettetek.

Mi (a szerkesztők), szeretnénk majd politika mentessé tenni a Travel Fire Bug útját, de úgy gondoljuk, hogy ez a "kirándulás" nagyon fontos eleme a Magyar Tűzoltók sorsának. Így rendkívül örültünk annak, hogy sikerült hasznos tartalommal megtölteni a nálatok eltelt időt, és mindannyiunk számára meglepetést szereztetek!

A szerk.

A fotók:


Rendvédelmi dolgozók  demonstrációja Budapesten - 2011. 04. 16.

Hős a hősök között a Hősök terén!

Tűzcsap ellenőrzés az Andrássy úton.

A Parlament előtt ...

... és a Kossuth téren. Ez zsír fotó! Nagyon tetszik! (vagy like, ahogy most divatos...)

A törvényünk koporsója előtt tisztelegve!

Történet a Komlói Tűzoltóság életéből:

Amikor nem a TV szerelő állítja élesre a képet.

Réges-régen, egy szép őszi avartüzes időszakban történt az alábbi kis eset. Hős tűzoltóink munka közben nagyon szép gombákat találtak. Abban az időben  is sok hozzáértő szolgált a testületnél, tehát „Ismerjük ez ehető” felkiáltással be is gyűjtötték valamennyit. Rövid vívódás után az azonnali felhasználás mellett döntöttek és a gombapaprikás el is készült annak rendje, és módja szerint. Mindenki adott bele egy kicsit: (minden)ki a szakértelmét, ki a főzési tudományát, ki zsírt, ki hagymát, szóval szépen elkészült az aznapi vacsi. A szolgálat egy fő kivételével össze is ült, és este derekasan belakott az elkészült ételből. Minden rendben volt, a focimeccs is éppen elkezdődött a még fekete-fehér televízión, úgyhogy a csoport szépen gyülekezett, hogy megnézze a mérkőzést. Abban az időben még voltak idősebb lánglovagok is, akik biz szemüveget kellett hogy elővegyenek az esti programhoz. Nézték, nézték, törölgették a szemüvegeket, de a kép most sem volt tökéletes.

- Biztos az adással van a probléma!

A meccs végére a jóllakottak társasága  egyre közelebb ült a TV-hez. De a kép így sem javult!

- Na biztos új szemüveg kell! ...gondolták, de akkor már a szemüveg nélküliek is elkezdtek közelebb húzódni, mert nem látták rendesen a labdát. Ekkor érkezett meg a gombát nem szerető kolléga, és faggatta a társait miért csoportosulnak annyira közel a TV előtt. Egy emberként fordult meg a csoport, s azonnal rájöttek!! Nem a TV a rossz, nem a szemüvegeket kell lecserélni, hanem a gomba dolgozik!!! Rögtön összeállt a már homályosodó kép, ami egy gombamérgezés első tünetének bizonyult!

Így került egy fő kivételével az egész szolgálati csoport össznépi gyomormosásra a komlói kórházba. Pár nap elteltével aztán helyre állt a közérzet, és reggelre megjavult a televízió készülék képe is. Aztán jött még egy utolsó ötlet a görbe nap végére:

- Rakjunk el belőle a "C" csoportnak is!  :)

 

Üdvözlünk minden tűzoltó kollégát! Köszönjük, hogy a játék részesévé válhattunk és ígérjük, hogy a kis emberke útját figyelemmel kísérjük. Sok sikert kívánva hozzá:

a Komlói Tűzoltók

A Bug megy tovább!

 

facebook: Travel Fire Bug

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelfirebug.blog.hu/api/trackback/id/tr622812140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása